NAUJA FORMULĖ! Du kartus daugiau aliejaus iš Norvegiškų lašišų!
12 nuostabių faktų apie omega-3 riebalų rūgštis
1 Inuitų žodyne nėra vietos širdies smūgiui

Grenlandijos inuitai vartoja daug jūrinių riebalų, kuriuose gausu omega-3 riebalų rūgščių. Jų kalboje yra per 40 žodžių, reiškiančių sniegą, tačiau nėra nei vieno žodžio, reiškiančio širdies smūgį. Aštuntajame dešimtmetyje atlikti Grenlandijos gyventojų mitybos tyrimai paskatino mokslo pasaulį domėtis omega-3.

3 Geriausia omega-3 gaunama iš lašišos

Kokybiškos omega-3 riebalų rūgštys gaunamos iš lašišos. Lašišoje ir ruonyje yra unikalus šių nesočiųjų riebalų rūgščių mišinys, kuriame gausu visų trijų rūšių (EPR, DHR ir DPR), skirtingai nuo daugelio žuvų rūšių, kuriose jų yra tik dvi.

5 60% mogaus smegenų yra sudarytos iš omega-3 riebalų rūgščių

Žmogaus smegenų sudėtis labai skiriasi nuo daugelio gyvūnų, išskyrus ruonį. Remdamiesi tuo, ekspertai padarė išvadą, kad dešimtis tūkstančių metų žmonių maistą daugiausia sudarė žuvis, o ne mėsa. Tai gali būti priežastis, kodėl 60% mūsų smegenų yra sudarytos iš omega-3 ir, kodėl mūsų organizmo būklė labai priklauso nuo šių riebalų rūgščių.

Šaltinis: Chia-Yu Chang, Der-Shin Ke, Jen-Yin Chen, nepakeičiamos riebalų rūgštys ir žmogaus smegenys. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20329590/
7 Oksfordas, Kembridžas ir Harvardas

Mokslininkai iš institucijų, tokų kaip Oksfordas, Kembridžas ir Harvardas, atliko daugiau nei 10 000 omega-3 tyrimų, pateikė jų naudą organizmui. Tai turbūt labiausiai ištirta maistinė medžiaga pasaulyje.

Šaltinis: GOED.
9 Omega-3 padeda palaikyti mamas ir jų kūdikius!

Nėščioms ir žinadančioms moterims ypač svarbu užtikrinti tinkamą omega-3 riebalų rūgščių kiekį. Lenkijos ginekologų draugija rekomenduoja kasdien suvartoti 600 mg omega-3 riebalų rūgščių nėščioms moterims ir 1000 mg moterims, kurioms gresia priešlaikinis gimdymas.

Šaltinis: Lenkijos ginekologų draugijos rekomendacijos dėl dokozaheksaeno rūgšties papildymo priešlaikinio gimdymo profilaktikai.
11 Naudinga antsvorį turintiems žmonėms

Epidemiologiniai tyrimai rodo, kad mažas omega-3 kiekis gali būti susijęs su didesne daugelio ligų rizika. Antsvorio turintiems žmonėms trūksta nesočiųjų riebalų rūgščių ir jiems reikia papildomai vartoti maisto papildų, kad gautų rekomenduojamą paros normą. Todėl žmonės, kurių KMI didesnis nei 30, turėtų ypač stengtis gauti pakankamai omega-3 riebalų rūgščių.

Šaltinis: Ken D. Stark. (2016). Pranešimas žurnale „Lipidų tyrimų pažanga“.
2 Vikingai pradėjo vartoti omega-3!

Daugiau nei prieš tūkstantį metų vikingai jau išgaudavo skystus ruonių ir vėplių riebalus ir gėrė juos, kad įgytų jėgų ir džiaugtųsi gera organizmo veikla. Jūros riebalai visada buvo svarbūs Norvegijos mityboje, o žuvų taukai ir omega-3 yra gerai žinomi Norvegijos eksporto produktai.

4 Stiprus antioksidantas

Lašišoje gausu antioksidanto, vadinamo astaksantinu. Astaksantinas yra raudonos spalvos ir yra atsakingas už lašišos mėsos ir „OmegaMarine®“ kapsulių spalvą. Jis padeda išlaikyti šviežumą, o tai labai svarbu omega-3 riebalų rūgštims, leidžia išvengti apkartimo, dėl kurio gali sumažėti produkto efektyvumas.

6 Ar valgote žuvį 2-3 kartus per savaitę?

Geriausias omega-3 šaltinis yra riebi žuvis, o Pasaulio sveikatos organizacija ir Europos maisto saugos tarnyba rekomenduoja jas valgyti 2-3 kartus per savaitę. Deja, ji brangi ir daugeliui žmonių jos tiesiog nepatinka. Dviejų „OmegaMarine®“ kapsulių per dieną pakanka, kad atitiktų rekomenduojamą omega-3 dienos normą, net jei žuvies visiškai nevalgote.

Šaltinis: Europos Sąjungos Komisijos ataskaitoje pateiktų mitybos rekomendacijų santrauka https://knowledge4policy.ec.europa.eu/health-promotion-knowledge-gateway/food-based-dietary-guidelines-europe-table-9_en
8 Japonai gyvena ilgiau

Japonijos ir Pietų Korėjos gyventojai valgo daug žuvies ir turi didžiausią pasualyje omega-3 rūgščių dalį ląstelių membranose (apie 10%) . Tai gali būti viena iš priežaščių, kodėl jie taip ilgai gyvena, palyginti su kitomis tautomis.

Šaltinis: Oksfordo universitetas, Jungtinės Tautos ir Ken. D. Stark. (2016). Pranešimas žurnale „Lipidų tyrimų pažanga“.
10 Omega-3 subalansuos mūsų mitybą

Šiais laikais mūsų mityboje trūksta omega-3 ir omega-6 riebalų rūgščių pusiausvyros. Mūsų akmens amžiaus protėviai turėjo tolygų šių riebalų rūgščių santykį, o tinkamoje Viduržemio jūros regiono mityboje, kurioje gausu žuvies ir daržovių, jis buvo 2:1. Šiandien europiečiai valgo vis daugiau perdirbto maisto kaip pagrindinį omega-6 riebalų rūgščių šaltinį, todėl šis santykis pavojingai išaugo iki 25:1! Tai labai pavojinga tendencija, todėl Pasaulio sveikatos organizacija rekomenduoja daugiau omega-3 riebalų rūgščių, kad padėtų subalansuoti perdirbto maisto perteklių mūsų mityboje.

12 Neapsigaukite!

Žuvų taukų arba omega-3 gamintojai sintetinės citrinos, apelsino ar vanilės skoniu užmaskuoja prastą žaliavos kokybę ir aliejaus oksidaciją. Oksidacija gali lemti prastesnę aliejaus kokybę. „OmegaMarine®“ gaminamas iš natūralių ingredientų, be skonio ir aromato stipriklių, nes neturime ko slėpti.

Ši interneto svetainė naudoja slapukus (angl. „cookies“). Norėdami Jums pasiūlyti pilnavertes paslaugas mūsų interneto svetainėje, prašome leisti įrašyti Jūsų kompiuteryje (įrenginyje) slapukus, kuriuos naudosime atpažindami Jus, kaip ankstesnį svetainės lankytoją ir rinkdami svetainės lankomumo bei navigacijos svetainėje statistiką. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Jūs taip pat turite teisę nesutikti, kad slapukai būtų įrašomi Jūsų kompiuteryje (įrenginyje), tačiau tokiu atveju kai kurios svetainės funkcijos Jums gali būti neprieinamos. Paspausdami TAIP Jūs sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau
×
50%
NUOLAIDA
OmegaMarine™ Premium
Tik dabar galite
sutaupyti 143,40 EUR!